Orgazam leči PMS!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Dec.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orgazam leči PMS!

Kada telo doživi orgazam nastupa opuštanje mišića i oslobađaju se hormoni sreće – oksitocin i dopamin koji pružaju osećaj zadovoljstva i imaju terapeutsko dejstvo

Grčevi su nezaobilazan pratilac PMS-a koji muči više od 70 odsto žena. Iako ih mogu ublažiti tablete protiv bolova, možete ih sprečiti prirodnim metodama. Pomoći će tuširanje toplom vodom jer toplota pospešuje dotok krvi u područje karlice što opušta mišiće i smanjuje grčeve.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Evo šta se dešava u našem telu za vreme seksa! (VIDEO)

Foto-ilustracija: Profimedia

Vežbanje

Redovno vežbanje ublažava grčeve jer podstiče oslobađanje endorfina, hormona dobrog raspoloženja. Vežbanje smanjuje njihov intenzitet, a preporučuje se da se počne s treninzima najmanje nedelju dana pre menstruacije. Žene koje redovno vežbaju ređe imaju probleme s grčevima.

Orgazam

Seks za vreme menstruacije ublažava neprijatne grčeve i napetost. Orgazam izaziva opuštanje mišića što smiruje grčeve, a telo oslobađa hormone sreće – oksitocin i dopamin koji pružaju osećaj zadovoljstva i otklanjaju bol.

Foto-ilustracija: Profimedia

Čaj do đumbira ili cimeta

Čajevi blagotvorno deluju na zdravlje i njihova toplina ublažava grčeve, ali tajna, ipak, leži u začinima. Đumbir smanjuje bolove, a cimet deluje protivupalno i ublažava grčenje materice.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.