Oreškin: Zemlje BRIKS-a slušaju stavove jedne drugih o različitim pitanjima

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oreškin: Zemlje BRIKS-a slušaju stavove jedne drugih o različitim pitanjima

Ministar za ekonomski razvoj Rusije Maksim Oreškin smatra da, u poređenju sa G20, zemlje BRIKS-a slušaju stavove jedne drugih o različitim pitanjima, traže konsenzus i dolaze do zajedničke tačke gledišta.

„Zapravo, u poređenju sa ’dvadesetorkom‘, ovde je diskusija mnogo konstruktivnija, svi slušaju stavove jedni drugih, svi nalaze konsenzuse, dolaze do zajedničkog gledišta. To je velika razlika i to je veoma pozitivno“, rekao je Oreškin novinarima na samitu BRIKS-a u kineskom Sjamenu.

Ministar je dodao da su među temama o kojima se razgovaralo na samitu bile sajber bezbednost i energetska bezbednost.

„Jasno je da je još jedan ključni trenutak povezan sa programom svetske trgovine. Ovde su slični stavovi svih zemalja — svi se zalažu za otvorenu trgovinu, protiv protekcionizma. Aktivno se raspravljalo o pitanjima priprema za Ministarsku konferenciju STO koja će se održati u decembru. Zemlje su raspravljale o pitanju izlaska sa zajedničkim stavovima, zajedničkim predlozima“, istakao je Oreškin. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.