Oreškin: Usporio oporavak ruske privrede u trećem kvartalu

Izvor: Blic, 20.Okt.2017, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oreškin: Usporio oporavak ruske privrede u trećem kvartalu

Ekonomski oporavak Rusije od dvogodišnje recesije, koja je završena 2016. godine, usporio je u trećem kvartalu, izjavio je danas ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin.

- Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije je porastao za 2,2 odsto na godišnjem nivou u periodu jul-septembar - rekao je Oreškin tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi agencija Frans pres.

U drugom ovogodišnjem kvartalu, rast BDP-a je dostigao 2,5 odsto na godišnjem nivou, prema podacima ruske agencije za statistiku Rostat, koja će u narednim nedeljama objaviti zvanične podatke za treći kvartal.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oreškin: Malo smo usporili

Izvor: B92, 21.Okt.2017, 14:16

Ekonomski oporavak Rusije od dvogodišnje recesije, koja je završena 2016. usporio je u trećem kvartalu, izjavio je ruski ministar ekonomije Maksim Oreškin..."Bruto domaći proizvod (BDP) Rusije je porastao za 2,2 odsto na godišnjem nivou u periodu jul-septembar", rekao je Oreškin tokom sastanka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.