Orban sprema ogradu duž granice sa Rumunijom

Izvor: Blic, 28.Feb.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban sprema ogradu duž granice sa Rumunijom

Mađarski premijer Viktor Orban je naredio ministrima unutrašnjih poslova i odbrane da počnu sa pripremama za izgradnju ograde duž granice sa Rumunijom da bi sprečili ulazak migranata u zemlju.

Orban je danas rekao da će, ako bude potrebno, Mađarska zaštititi sve svoje granice od Slovenije do Ukrajine, prenosi AP.

Budimpešta je prošle godine podigla ogradu na svojim granicama sa Srbijom i Hrvatskom da bi skrenula tok migranata.

Mađarski premijer izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su birokrate EU i njemačka kultura dobrodošlice prema migrantima krivi za migrantsku krizu u Evropi, te je osudio prvobitni plan EU za preraspodelu više od 100.000 migranata među 28 članica Unije.

Orban je rekao da Brisel želi da uspostavi "obavezni, trajni i kontinuirani sistem preraspodele migranata".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Orban naredio "odbranu" duž granice sa Rumunijom!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2016

Mađarski premijer Viktor Orban je naredio ministrima unutrašnjih poslova i odbrane da počnu da "pripremaju odbranu" duž granice sa Rumunijom da bi sprečili ulazak migranata u zemlju...Orban je u nedelju rekao da će, ako bude potrebno, Mađarska zaštititi sve svoje granice od Slovenije do Ukrajine,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.