Izvor: Blic, 08.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice protiv Olmerta zbog korupcije

Predstavnik policije Miki Rozenfeld je izjavio da će protiv izraleskog premijera Ehuda Olmerta biti podignute dve optužnice jer postoje dokazi da je zloupotrebio svoj položaj.



Protiv njega su ranije bile pokrenute istrage jer se sumnjalo da je primio mito od jednog američkog biznismena i da je dva puta uzimao naknadu za putne troškove dok je bio ministar trgovine i gradonačelnik Jerusalima. Olmert, međutim, negira ove optužbe, ali je ranije najavio da će odstupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa mesta premijera pošto njegova vladajuća stranka Kadima izabere novog predsednika na stranačkim izborima 17. septembra.

Ministarka inostranih poslova i glavni pregovarač sa Palestincima Cipi Livni ima najveće šanse da postane Olmertov naslednik na mestu predsednika Kadime, a samim tim i predsednika vlade.

Drugi mogući naslednik bi mogao biti ministar odbrane Ehud Barak, lider Laburističke partije, glavnog koalicionog parnera Kadime. Među kandidatima je i Benjamin Netanahju, premijer od 1996. do 1999. godine i lider opozicione konzervativne partije Likud koja je pripojena Kadimi. Mogući naslednici su i Haim Ramon, blizak Olmertov saradnik, i Šaul Mofaz, ministar transporta i bivši šef oružanih snaga i ministar odbrane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.