Izvor: Blic, 17.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženo 11 osoba zbog kupovine beba u Egiptu

Egipatske vlasti podigle su optužnicu protiv 11 osoba, među kojima i dve državljanke SAD, zbog učestvovanja u kupovini četiri bebe, koje su kasnije nameravali da daju na usvajanje, što je zabranjeno egipatskim zakonima, saopštili su danas bezbednosni izvori.

Prema navodima neimenovanih bezbednosnih izvora, jedna od optuženih Amerikanki je poreklom iz Egipta.

Ova grupa optužena je da je kupovala decu - za devojčice su plaćali oko 20.000 egipatskih funti (3.600 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolara), a za dečake 25.000 egipatskih funti.

Neimenovani zvaničnik američke ambasade izjavio je da zna za ovu istragu koju sprovode egipatske vlasti, kao i da ambasada u potpunosti sarađuje. On, međutim, nije želeo da potvrdi da li je neko od američkih državljana uhapšen ili optužen, preneo je Rojters.

Egipatsko tužilaštvo je saopštilo da je grupa optužena i za falsifikovanje dokumenata, među kojima krštenica i pasoša, na osnovu kojih su nameravali bebe da izvedu iz zemlje. Među optuženima su i četiri lekara, dve medicinske sestre i turistički vodič.

Egipatski list "Masri el Jum" je naveo da su u prodaji beba posredovali lekari iz jedne privatne egipatske bolnice i drugih nekoliko klinika. Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da su te bolnice zatvorene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.