Optužba za sajber napad je deo anti-ruske histerije

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Optužba za sajber napad je deo anti-ruske histerije"

"Ne postoje dokazi za američke optužbe na račun Rusije u vezi sa hakerskim napadima" izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

- U objavljenoj zajedničkoj izjavi direktora za pitanja Nacionalne obaveštajne službe SAD ministra unutrašnje bezbednosti zemlje navodi se niz optužbi nepotkrepljenih konkretnim činjenicama o umešanosti Rusije u navodne hakerske napade na američke političke institucije i pojedince. Ponavljaju se i ranije navođene tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o našem učešću u objavljivanju prepiske američkih građana, pokušaju hakovanja servera itd. Došlo je do izmišljotina da je navodno takvu tehnologiju ranije koristila Moskva ’u Evropi i Evroaziji da bi uticala na javno mnjenje - navodi se u komentaru Rjabkova objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

On je istakao da "uopšte nema dokaza za toliko ozbiljne optužbe“.

- Dokazi u američkoj administraciji ili nisu formirani ili su ih izmislili oni koji sada u Vašingtonu izvršavaju očigledan politički nalog, nastavljajući da povećavaju do sada neviđenu antirusku histeriju - rekao je Rjabkov.

Rjabkov je podsetio da je Moskva u više navrata od novembra prošle godine predlagala američkoj administraciji da održe u ministarskom formatu, sa učešćem specijalista, bilateralne konsultacije o borbi protiv ilegalnih aktivnosti u sajber-prostoru.

- Još uvek nismo dobili odgovor. To samo po sebi navodi na pitanje da li je zaista američka administracija zainteresovana za rešavanje sve brojnijih problema u ovoj oblasti. Ili joj je lakše i potrebnije da nađe izgovore za sve novije neosnovane optužbe na račun Rusije. Međutim, mi ne povlačimo našu ponudu. Ona ostaje na snazi - istakao je Rjabkov.

Osim toga, on smatra da se forsiranje emocija u vezi sa „ruskim hakerima“ koristi u predizbornoj kampanji SAD, dok se postojeća administracija koja učestvuje u toj borbi "ne libi prljavih trikova“. Ranije su SAD optužile Rusiju za učešće u hakerskim napadima tokom predsedničkih izbora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rusija: Tvrdnje SAD o hakovanju su politička igra

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2016

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je danas da su tvrdnje SAD da je Rusija hakovala sajtove Demokratske stranke i mejl naloge kako bi uticala na američke predsedničke izbore "pokušaj podizanja antiruskog raspoloženja"...On je u saopštenju naveo da su optužbe koje je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.