Izvor: Blic, 31.Jan.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimizam američkih potrošača pao s 15-godišnjeg maksimuma

Optimizam američkih potrošača pao je u januaru s 15-godišnjeg maksimuma na kojem je bio u decembru.

Organizacija Konferens bord saopštila je danas da je njen indeks raspoloženja potrošača u januaru pao na 111,8 poena s decembarskih 113,3, što je bilo najviše od avgusta 2001.

Amerikanci su sada nešto manje optimistični o narednih šest meseci u pogledu poslovnih okolnosti, radnih mesta i izgleda da će porasti njihova primanja.

Ekonomisti pažljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prate raspoloženje potrošača budući da njihova potrošnja pokriva oko 70 odsto američke privredne aktivnosti.

Amerikanci su generalno pozitivno rapsoloženi posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima 8. novembra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Amerikanci manje optimistični, pad sa maksimuma

Izvor: B92, 01.Feb.2017, 11:42

Vašington -- Optimizam američkih potrošača pao je u januaru sa 15-godišnjeg maksimuma na kojem je bio u decembru...Organizacija Konferens bord saopštila je da je njen indeks raspoloženja potrošača u januaru pao na 111,8 poena s decembarskih 113,3, što je bilo najviše od avgusta 2001...Amerikanci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.