Izvor: RTS, 06.Okt.2020, 18:50

Opozicioni političar izabran za novog premijera Kirgistana

Parlament Kirgistana izglasao je opozicionog političara Sadira Žaparova za premijera te zemlje.
Sadir Žaparov je izabran nakon što je prethodni premijer Kubatbek Boronov podneo ostavku zbog protesta, prenosi Tas.
Prema pisanju kirgistanskog portala Akipres, Žaparov i drugi političari morali su da pobegnu iz hotela u kojem je zasedao parlament pošto je veći broj ljudi sa palicama i kamenicama upao u zgradu, piše Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAOS U KIRGIZIJI: Izabran novi premijer, političari morali da beže iz hotela jer su ih građani zasuli kamenicama (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Okt.2020

Parlament Kirgistana izglasao je opozicionog političara Sadira Žaparova za premijera te zemlje. Žaparov je prethodne večeri pušten iz zatvora posle protesta građana, saopštio je parlament.

Nastavak na Kurir...

Opozicioni političar Sadir Žaparov izabran za novog premijera Kirgistana

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2020

Parlament je izglasao Žaparova nakon što je prethodni premijer Kubatbek Boronov podneo ostavku zbog protesta..Parlament Kirgistana izglasao je večeras opozicionog političara Sadira Žaparova za premijera te zemlje...On je izabran nakon što je prethodni premijer Kubatbek Boronov podneo ostavku zbog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.