Izvor: Blic, 30.Jun.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opoziciju brinu namere Putina

Opoziciju brinu namere Putina

BEČ (Beta) Vodeći ruski opozicioni političar Grigorij Javlinski izrazio je juče zabrinutost zbog političkih namera predsednika Rusije Vladimira Putina.

'U Rusiji imamo jedan korumpirani oligarhijski sistem, ali način na koji treba da se vodi borba protiv njega može biti tragičniji nego taj sistem', rekao je Javlinski na samitu Svetskog ekonomskog foruma u Salcburgu. On je takođe dodao da 'policijska država i represije nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravi put za Rusiju'.

Povodom nedavnog hapšenja medijskog magnata Vladimira Gusinskog, Javlinski je istakao da poštovanje ljudskih prava i slobode štampe moraju da budu osnova privrednih reformi u Rusiji.

'Na žalost, u poslednjih 10 godina sprovođenja reformi do sada nijedna vlada nije shvatila da nije dovoljno samo smanjiti poreske stope. Slobodna privreda i mediji, kao i slobodni građani jesu nerazdvojni faktori', rekao je šef liberalne stranke 'Jabloko'.

Javlinski je takođe ocenio da su 'zabrinjavajuće' prve mere i akcije predsednika Putina od dolaska na vlast. 'Došlo je vreme da se predsednik ne ocenjuje prema rečima, već na osnovu dela', dodao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.