Izvor: Blic, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija uvredila predsednikovog psa

Sud u Varšavi u hitnom postupku rezervisanom za povrede izbornog zakona, rešava danas da li je poljska opozicija uvredila i oklevetala kerušu predsednika Sejma Ludvika Dorna svojim predizbornim radio spotom.

Poljska ujedinjena levica iskoristila je pred izbore 21. oktobra u svom radio spotu, vesti iz medija da je keruša rase veliki šnaucer oglodala i uništila nemeštaj u vili MUP-a u vreme kada je koristio Dorn na funkciji ministra unutrašnjih poslova.

Šteta je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procenjena na oko 1.000 evra a mediji su kritikovali Dorna da je nikada nije platio.

Za samu Sabu su mediji našli razumevanja jer Dorn nije navodno hteo da je šeta i puštao je samo u baštu da ne bi srela "moralno nepodobnog" psa poslednjeg komunističkog predsednika Poljske, generala Vojćeha Jaruzelskog koji živi u susedstvu.

Sve zajedno sa činjenicom da je Saba pratila svog vlasnika poslednjih godinu dana na posao u parlament gde su je šetali telohranitelji plaćeni od para poreskih obveznika navelo je, levicu i demokrate na duhovitu poentu u spotu - vladajuća stranka od Poljske pravi zverinjak.

"Nije istina, nije ni takla nameštaj, ionako je bio iz totalitarne ere, još iz vremena Gjereka, tako nešto komunističko moja Saba ne bi uzela u usta", reagovao je Dorn i tužio levicu i demokrate sudu.

Saba, najpoznatiji pas u Poljskoj pošto je njen vlasnik napisao o njoj i popularnu bajku za decu, već jednom se letos bunila zbog kleveta, kada je komercijalna televizija greškom nazvala prilog o propaloj akciji Centralnog biroa za borbu protiv korupcije, "Problem Sabe".

TVN24 pristala je da se izvini, ali tek pošto porazgovara sa kerušom i ona lično potvrdi da je uvređena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.