Opasnost od nove migrantske krize dolazi ODAVDE

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost od nove migrantske krize dolazi ODAVDE

Zvaničnik UN Tobi Lenzer upozorio je danas da bi suša, siromaštvo i oružani sukob u basenu jezera Čad u Africi mogli da izazovu novu migrantsku krizu u Evropi, ukoliko ne budu donesene odluke svetskih lidera na dva ključna samita o migraciji i klimatskim promenama.

Dvodnevni samit EU-Afrika počeće u sredu, 11. novembra, u prestonici Malte, Valeti, a konferencija UN o klimatskim promenama zakazana je za kraj meseca u Parizu.

Lenzer je istakao da bi na oba samita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogla biti rešena ključna pitanja za zemlje u basenu Čada koje su pogođene sušom i gde je raseljeno oko 2,5 miliona ljudi.

On je podsetio da su neki od raseljenih već prešli međunarodne granice, u nastojanju da pobegnu od nasilja islamista iz "Boko harama".

Lenzer je naglasio da svet mora pomoći zemljama iz basena jezera Čad, poput Čada, Nigera, Nigerije i Kameruna, i to ne samo u okončanju oružanih sukoba, već i efekata klimatskih promena.

On je dodao da je veliki dio jezera presušio, zbog čega okolno stanovništvo ne može da ide u ribolov, uzgaja stoku i trguje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nova izbeglička kriza u Evropu stiže iz Afrike"

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Zvaničnik UN Tobi Lenzer upozorio je da bi suša, siromaštvo i oružani sukob u basenu jezera Čad u Africi mogli da izazovu novu izbegličku krizu u Evropi...Kako navodi, to će se dogoditi ukoliko ne budu donesene odluke svetskih lidera na dva ključna samita o migraciji i klimatskim promenama...Dvodnevni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.