Ono što se dešava u Palestini je genocid. Rat podrazumeva dve vojske VIDEO

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 19:54

"Ono što se dešava u Palestini je genocid. Rat podrazumeva dve vojske" VIDEO

Ono što se dešava poslednja dva meseca u Izraelu je ono što se dešava palestinskom narodu godinama, ali na to niko nije reagovao, tvrde palestinski zvaničnici.

"Ali, to i nije rat. Rat podrazumeva dve vojske. Ono što se dešava u Palestini je genocid, to je agresija nad palestinskim narodom, jer mi nemamo tamo vojsku, to je okupirana teritorija", rekao je za TV Prva Muhamed al Namur, ambasador Palestine u Srbiji.

Prva žrtva rata je istina, govorili su stari Grci. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I tako je u svakom ratu. Palestinci nemaju zvanični vojni sastav, ali imaju vojsku. "Ljudi tamo gledaju da imaju pravo da se bore protiv Izraelaca i zato imaju neke stranke koje imaju vojna krila. A oni imaju vojna krila zvog izraelske okupacije", dodao je Muhamed al Namur za TV Prva. Između Izraelaca i Palestinaca nema lepih reči, jer trenutna situacija u Izraelu i Gazi pokazije da se mnogo više postiže uz oružje nego samo uz lepu reč. Iz dana u dan broj žrtava raste, na obe strane. "Svaki narod koji je pod okupacijom ima pravo na borbu protiv okupatora, na sve načine ima pravo, to je prvo. Drugo, Izrael nema pravo na samoodbranu. Mi njih znamo dobro. Onaj ko bombarduje decu, koji bombarduju žene, civile to ne može da bude jaka vojska, ne može da bude hrabra vojska, to je kukavička vojska", dodao je ambasador Palestine u Srbiji. Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.