Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omar al-Bašir osuđen na dve godine zatvora

Bivši predsednik Sudana Omar al-Bašir osuđen je danas na dve godine zatovra zbog korupcije i pranja novca.

To je prva presuda u nizu pravnih postupaka protiv al-Bašira, kod traži i Međunarodni krivični sud zbog optužbi za ratne zločine i genocid u Darfuru.

Presuda je izrečena godinu dana nakon početka masovnih protesta protiv al-Baširove trodecenijske vladavine, za vreme koje je Sudan dospeo na američku listu sponzora terorizma a ekonomija propala usled godina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lošeg upravljanja i američkih sankcija.

Al-Bašir (75) nalazi se u pritvoru od aprila, kada ga je vojska zbacila s vlasti.

Vojska je još ranije saopštila da ga neće predati međunarodnom krivičnom sudu, a trenutna vojno-civilna prelazna vlada se o tome nije izjašnjavala.

Bivši predsednik je u Sudanu optužen i za ubijanje demonstranata tokom višemesečnih protesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši predsjednik Sudana osuđen na dvije godine zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2019

Bivši predsednik Sudana Omar al-Bašir osuđen je danas na dvije godine zatvora zbog korupcije i pranja novca, javlja AP. To je prva presuda u nizu pravnih postupaka protiv al-Bašira, kog traži i Međunarodni krivični sud zbog optužbi za ratne zločine i genocid u Darfuru. Suđenje Al-Baširu:...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.