Olujno nevreme na Halkidikiju napravilo haos: Putevi razrušeni, vozila u blatu (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olujno nevreme na Halkidikiju napravilo haos: Putevi razrušeni, vozila u blatu (VIDEO)

Snažno nevreme praćeno olujnim vetrom i obilnim padavinama pogodilo je jedno od omiljenih grčkih letovališta- Halkidiki.

Evakuisano je na desetine ljudi, poplavljeni su hoteli, a na stotine vozila završilo je pod vodom ili u blatu.

Vatrogasci su deset puta morali da izvlače ljude iz zaglavljenih automobila, a angažovane su sve pumpe za ispumpavanje vode.

Najdramatičnije je bilo na zapadnoj strani drugog prsta Halkidikija, a problema ima od Neos Marmarasa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Toronija do Sartija, Vuruvurua i Sikije na drugoj obali.

Odroni na putevima, bujice, prevrnuti automobili koje nosi voda, potopljene kuće, apartmani, radnje mogu se videti širom Halkidikija.

Ipak, kako kažu nadležni, veliki broj turista odlučilo je da ipak ostane u apartmanima i sačeka da nevreme prođe. Predsednik hotelijerske i turističke organizacije Halkidikija je rekao da je jedan broj turista tražio premeštaj, a da je na samom jugu Sitonije nekoliko porodica otkazalo smeštaj.

Temperatura na Sitoniji je trenutno 24 stepena, nema padavina i umereno je oblačno, a temperature iznad 30 stepeni se očekuju tek od ponedeljka.

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, rekao je danas da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile na bolje.

On je dodao da konzulat još nema potpune informacije kakva je situacija sa našim turistima, kao ni o tome kakvi će biti naredni potezi grčkih vlasti.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.