Olujni udari, nadležni izdali upozorenja VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 07:37

Olujni udari, nadležni izdali upozorenja VIDEO

Tropska oluja Hilari, koja je pogodila južnu Kaliforniju, poplavila je puteve, rušila drveće.

Primorala je nadležne da buldožerima spašavaju više desetina štićenika doma za starija lica zarobljenih u blatu.

Olujni front nastavio je danas da se kreće u pravcu severa zbog čega su nadležni izdali upozorenja u nekoliko država i organizovali pojačani nadzor zbog mogućih poplava, prenosi AP.

Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je oluja Hilari izgubila veći deo energije i da se samo ostaci olujnog fronta kreću iznad Stenovitih planina, ali je upozorio da se u delovima jugozapada SAD očekuju "poplave koje mogu biti opasne po život".

Prognostičari su rekli da je pretnja od poplava najveća na području od jugoistočnog Oregona do zapadno-centralnih planina Ajdaha, uz potencijalne grmljavine i obilne kišne padavine na lokalu.

Oluja Hilari je kao uragan prvo udarila na pacifičku obalu Meksika gde je izazvala poplave i odnela jedan ljudski život, a potom je postala tropska oluja koja je u nedelju pogodila Kaliforniju.

Za sada u toj američkoj saveznoj državi nisu prijavljeni smrtni slučajevi, ozbiljne povrede ili velika šteta, iako su zvaničnici upozorili da rizici postoje, posebno u planinskim predelima gde bi erozivne planinske padine mogle da se pretvore u klizišta.

Spasioci su u pustinjskoj zajednici Katedral Sitija, u blizini Palm Springsa, krenuli buldožerom kroz blato do preplavljenog doma za starija lica i spasili 14 štićenika te ustanove, rekao je šef vatrogasne službe Majkl Kontreras.

U periodu od nedelje uveče do ponedelja popodne spašeno je ukupno 46 ljudi iz blata i poplavljenih područja, rekao je Kontreras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tropska oluja lomi drveće, putevi poplavljeni (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2023

KATEDRAL SITI - Tropska oluja Hilari, koja je pogodila južnu Kaliforniju, poplavila je puteve, rušila drveće i primorala nadležne da buldožerima spašavaju više desetina štićenika doma za starija lica zarobljenih u blatu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.