Okupljanje vernika u Vitlejemu

Izvor: NaDlanu.com, 24.Dec.2011, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupljanje vernika u Vitlejemu

Desetine hiljada hrišćanskih vernika, koji u nedelju slave Božić, počeli su da se okupljaju u subotu ujutro u Vitlejemu na Zapadnoj obali, gde se, prema Bibliji, rodio Isus Hrist.

Vernici i turisti su se okupili oko 15 metara visoke božićne jelke na Trgu Manger, a centralni događaj biće ponoćna misa u Crkvi Hristovog rođenja.Izraelsko ministarstvo turizma očekuje 90.000 turista za praznik i navodi da je njihov broj iznenađujuće veliki s obzirom na burna dešavanja u arapskom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << svetu i ekonomsku krizu.Vitlejem, koji se danas nalazi na teritoriji palestinske samouprave, sa tri strane je okružen visokim zidom koji su podigli Izraelci da bi, kako tvrde, sprečili napade palestinskih ekstremista.VITLEJEM, 24. decembra 2011. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.