Izvor: RTS, 10.Dec.2022, 13:49

Okončana talačka kriza u tržnom centru u Drezdenu, otmičar podlegao povredama

Policija je saopštila da je okončala talačku krizu u nemačkom Drezdenu, nakon što je evakuisala tržni centar u tom gradu. Osumnjičeni 40-godišnji muškarac, preminuo je od povreda koje je zadobio tokom policijske akcije, saopštila je policija. List "Bild" javlja da je naoružani otmičar ubio jednu osobu, ali policija još uvek nije potvrdila tu informaciju.
Lokalna policija u objavi na Tviteru je navela da je posle sprovedene operacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << talačka kriza okončana u centru Drezdena, te da su dva taoca spasena, ne iznoseći više detalja, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da ponovo otvara centar grada Drezdena, iako će tržni centar ostati zatvoren.
"Sve čisto! Situacija sa taocima u Drezdenu je završena", saopštila je policija na Tviteru
"Ogorčen sam činom onoga što se čini kao psihološki zbunjeni pojedinac koji deluje sam", rekao je Armin Šuster, ministar unutrašnjih poslova Saksonije.
Nemački list Bild prethodno je javio da je naoružani muškarac ubio ženu, te da je upao u lokalnu radio-stanicu gde je ispalio nekoliko hitaca, a da je zatim pobegao u tržni centar u kojem je oteo više ljudi.
Radio Drezden na svom sajtu objavio je da je naoružani muškarac jutros ušao u poslovu zgradu gde se nalaze njihove prostorije, te da je ispaljeno više hitaca. 
Policija, koja nije potvrdila izveštaje medija, pozvala je stanovništvo da se skloni iz te oblasti, navodi britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.