Oko 800 stanovnika Bagdada otrovalo se hlorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 800 stanovnika Bagdada otrovalo se hlorom

BAGDAD -

Oko 800 stanovnika Bagdada primljeno je u bolnicu zbog trovanja pošto je iscurio hlor u fabrici za prečišćavanje vode, saopštili su danas irački zvaničnici.

"Došlo je do curenja gasa hlora u fabrici za prečišćavanje vode sinoć u distriktu Kasra-va-Ataš severoistočno od Bagdada", potvrdio je direktor iračkog ministarstva zdravlja Hasan Hadi.

Curenja gasa se dogodilo sinoć oko 20 časova i bilo je "izazvano tehničkom greškom ne sabotažom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenela je agencija AFP.

"Oko 800 ljudi je primljeno u različitim obližnjim bolnicama, pod sumnjom trovanja hlorom. Ali većina je ubrzo puštena i nema ozbiljnih slučajeva (trovanja)", dodao je Hadi.

Većina slučajeva trovanja registrovana su u Sadr Sitiju - siromašnom i prenaseljenom šiitskom okrugu na severoistoku prestonice, naveo je Hadi i dodao da su se stanovnici tog dela Bagdada uspaničili pošto su se suočili sa poteškoćama sa disanjem i pečenjem u očima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

HLOROM SE OTROVALO 800 STANOVNIKA BAGDADA

Izvor: Kurir, 13.Jul.2011

BAGDAD - Oko 800 stanovnika Bagdada primljeno je u bolnicu zbog trovanja pošto je iscurio hlor u fabrici za prečišćavanje vode. "Došlo je do curenja gasa hlora u fabrici za prečišćavanje vode u utorak uveče u..BAGDAD - Oko 800 stanovnika Bagdada primljeno je u bolnicu zbog trovanja pošto je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.