Izvor: B92, 22.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.000 krstarećih raketa ispaljeno u petak na Irak

Bagdad -- Američke i britanske snage u petak su ispalile 1.000 krstarećih raketa na Irak, izjavio je jedan vojni zvaničnik koji je zatražio da ostane anoniman. Rakete su ispaljene na iračke komandne centre, na sedišta iračkog rukovodstva, kao i na mesta gde se navodno nalazi oružje za masovno uništenje. "Avioni su poleteli iz 30 baza, iz oko dvanaest zemalja, i sa pet nosača aviona", kazao je zvaničnik.

Tri snažne eksplozije čule su se u subotu ujutru u Bagdadu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tokom čitave noći žestoko bombardovan. Od početka američko-britanske invazije, jutrošnji napad prvi je put da je iračka prestonica bombardovana po danu.

Tokom prošle noći Bagdad je bio žestoko bombardovan. Prema rečima komandanta nosača aviona Kiti Hok, kontraadmirala Metjua Mofita, na grad je ispaljeno 320 projektila. Meta bombardovanja bio je administrativni centar grada. Većina zgrada u okviru predsedničke palate lidera Sadama Huseina, na reci Tigar, pogođena je. Taj deo grada satima je goreo. Irački lider Sadam Husein saopštio je da će njegova zemlja poštovati prava ratnih zarobljenika, javila je iračka televizija. "Irak, koji nema poštovanje za sebe i svoje ljude... poštovaće ratne zarobljenike neprijatelja, koje mi zarobimo", navedeno je u saopštenju pročitanom na televiziji. "Poštovaćemo njihova prava prema Žnevskoj konvenciji", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.