Odsutnost zapadnih lidera pokazuje poraz njihove politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsutnost zapadnih lidera pokazuje poraz njihove politike

Odsutnost zapadnih lidera na proslavi 70. godišnjice završetka Drugog svetskog rata pokazuje kratkovidost zapadne politike, izjavio je lider političke partije Forca Italija i bivši premijer Silvio Berluskoni u otvorenom pismu.

"Podijum na Crvenom trgu, gde su lideri Kine, Indije i drugih azijskih zemalja stajali rame uz rame sa ruskim predsednikom svedoči o propustu zapadne politike, a ne o ruskoj izolaciji". Mislim da su prazna mesta pokazala pre naš poraz, nego snagu", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Berluskoni u pismu, koje je objavio dnevni list "Korijere dela sera".

Kao veteran italijanske i evropske politike, Berluskoni smatra da tekući politički scenario, suočava zapad sa dva izazova. "To su ekonomski izazov zbog brzorastućih azijskih ekonomija u vojni zbog islamskog ekstremizma", napisao je on, dodajući da je saradnja sa Rusijim baš potrebna za suprotstavljanje tim izazovima, prenosi Tas.

Berluskoni je naglasio i da je nemoguće pronaći rešenje za ukrajinsku krizu bez učešća Rusije u tom procesu, odnosno da rešenje nije u antiruskom ključu. On je podsetio da su italijanska i evropska privreda platile visoku cenu zbog politike sankcija i da nisu dale nikakve rezultate.

Razumemo otpor baltičkih zemalja koje su iskusile represiju za vreme sovjetske ere i brinu za svoju sigurnost, ali garancije za tu sigurnost su pouzdanije kada je Rusija deo Evrope, naveo je Berluskoni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.