Odsekao ženi nos i usne jer je išla kod roditelja

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2011, 03:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsekao ženi nos i usne jer je išla kod roditelja

Jedan 22-godišnji Pakistanac odsekao je svojoj 17-godišnjoj supruzi nos i usne jer joj je zamerio da više vremena provodi kod svojih roditelja nego s njim.

"Incident se dogodio u selu Karkana, na jugu Pakistana, a ovaj muškarac je odsekao nos i usne svojoj supruzi Salmi Bibi i potom pobegao", rekao je zvaničnik policije u provinciji gde se dogodio ovaj slučaj.

Nesrećna žena je posle zbrinjavanja u bolnici izjavila da ju je muž neprestano šamarao, a onda je izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i vratio se sa brijačem.

"Vrištala sam od straha, vezao mi je ruke i noge, a potom odsekao nos i usne", rekla je 17-godišnja žena.

Ona je potvrdila da je lokalna policija odbila da prihvati njenu tužbu.

"Želim da on bude priveden pred lice pravde, a ako to ne bude ja ću se zapaliti pred Vrhovnim sudom i neću prestati da se borim sve dok moj muž ne bude kažnjen za krivično delo koje je počinio", dodala je Salma Bibi.

Mladi bračni par, koji je godinu dana u braku, često se svađao, jer je mlada žena suviše vremena provodila kod svojih roditelja.

Ovaj slučaj sakaćenja, koji nije jedini, ilustruje visok nivo nasilja nad ženama u Pakistanu. Nevladine organizacije i udruženja za zaštitu prava žena redovno optužuju vlasti i pravosuđe da ne kažnjavaju nasilje nad ženama u Pakistanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.