Održan godišnji marš veterana Š jedinica

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan godišnji marš veterana Š jedinica

RIGA, 16. marta 2012. (Beta-AFP) - Oko 1.500 veterana letonske legije koja se u okviru zloglasne nacističke formacije Vafen S S borila protiv sovjetske vojske u Drugom svetskom ratu, i njihovi simpatizeri, održalo je u petak u Rigi kontroverzni tradicionalni marš, uz prisustvo jakih snaga policije.

RIGA, 16. marta 2012. (Beta-AFP) - Oko 1.500 veterana letonske legije koja se u okviru zloglasne nacističke formacije Vafen S S borila protiv sovjetske vojske u Drugom svetskom ratu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << njihovi simpatizeri, održalo je u petak u Rigi kontroverzni tradicionalni marš, uz prisustvo jakih snaga policije.Učesnici marša su prethodno prisustvovali crkvenoj misi, a potom se prošetali starim delom Rige sve do spomenika Slobode gde su položili cveće.U Rigi je održan i antinacistički skup koji nije, medjutim, poremetio marš kao prethodnih godina.Policija je privela samo tri osobe zato što su nosile simbole zabranjene u Letoniji - nacistički kukasti krst i komunistički srp i čekić.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.