Odradili šverc automobila u vrednosti od 164 miliona!

Izvor: Press, 28.Nov.2013, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odradili šverc automobila u vrednosti od 164 miliona!

Policija je uhapsila 54 člana bandi koje su krijumčarile vozila iz SAD, Vijetnama, Mjanmara i Hongkonga, javila je Sinhua.
Bande su prebacile više od 3.000 vozila u Kinu.
Krijumčarenje vozila dugo je bio problem za kinesku vladu, pošto kupci, ljubitelji automobila, nastoje da izbegnu visoke poreze za željene strane modele.
Porezi na strana vozila uvezena u Kinu su 25 odsto za bilo koji tip vozila.
Osim toga postoji porez na dodatu vrednost od 17 odsto i porez na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << potrošnju, koji zavisi od veličine motora.
U julu, Sinhua je optužila strane proizvođače automobila da ubiraju ogroman profit prodajući luksuzna vozila uvezena u Kinu i pozvala ih da se odazovu istrazi o tržišnoj konkurentnosti, preneo je Rojters.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kinezi odradili automobile vredne 164 miliona evra!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Nov.2013

Grupa kineskih krijumčara automobila za kratak vremenski period prokrijumčarila oko 3.000 vozila iz SAD, Vijetnama, Mjanmara i Hongkonga. Za kineske vlasti ovo je veliki problem jer porez na strana vozila iznosi 25 odsto

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.