Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Čeha i Slovaka bolji sad nego u zajedničkoj državi

Podela Čehoslovačke bila je dobro rešenje, jer odnosi Češke i Slovačke nikada nisu bili tako dobri kao danas, izjavio je Beču bivši slovački premijer Jan Čarnogorski, osnivač i prvi predsednik Hrišćansko-demokratskog pokreta (KDH).



Uz to, naglasio je Čarnogurski, te dve države proteklih godina razvile su veću dinamiku i njihov razvoj do danas se može okarakterisati kao veliki uspeh. On je, u izlaganju na Političkoj akademiji Narodne partije Austrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na temu "Dve decenije od pada gvozdene zavese - Promene u Slovačkoj", rekao da Čehoslovaci nikada nisu postojali, da je saradnja Čeha i Slovaka u zajedničkoj državi uvek bila slaba i da je vreme pokazalo da to jednostavno ne funkcioniše.

Slovačka vlada, ocenio je bivši premijer, spada među najstabilnije zemlje istočne Evrope, a pristupanje EU je Bratislavi donelo samo prednosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.