Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložio smrtnu kaznu da bi "svoje stvari doveo u red"

Japanac Kjozo Macumura, osuđen na smrt zbog ubistva dvoje rođaka, uložio je žalbu na presudu, ali samo da bi svoje stvari doveo u red.



Macumura kaže da njegova žalba ne znači da ne prihvata presudu oblasnog suda u Kjotu već da želi da obezbedi pravo na nesmetano slanje pošte koje je mu je, kako tvrdi, ograničeno nakon donošenja smrtne presude, izjavio je njegov advokat.

"Žalbu sam uložio da bih svoje stvari doveo u red i povući ću je za nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili dve", rekao je on svom braniocu.

U zatvoru u Kjotu u kome se Macamura nalazi, kažu da zatvorenicima ne ograničavaju mogućnost slanja pisama čak ni nakon konačnog donošenja smrtne presude.

Macumura je osuđen prošlog meseca na smrt zbog ubistva tetke (57) i dede (72) u januaru prošle godine, prenosi japanska agencija Kjodo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.