Odjeknula eksplozija: Pritisnuo pogrešno dugme, izazvao haos na pisti (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odjeknula eksplozija: Pritisnuo pogrešno dugme, izazvao haos na pisti (FOTO)

Vojni tehničar u belgijskoj vazduhoplovnoj bazi u Florensu izazvao je opštu havariju na poslu, a samo srećom niko nije stradao.

Naime, dok je servisirao F-16S na pisti u belgijskoj bazi vojni tehničar je greškom pritisnuo dugme aktivirajući rotacioni top „vulkan M16A-1“.

Brand in Florennes ! pic.twitter.com/Uwu9gS04r3

Uprkos tome što je odmah uvideo da je pogrešio, drugi F-16AM u koji je top bio uperen i čiji je rezervoar napunjen za trening-let >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se zapalio.

Da čitava situacija bude još gora, od eksplozije zapaljenog lovca, oštećen je i avion iz kojeg je pucano.

Breaking news!! At Florennes air base (Belgium) an F-16 Fighting Falcon was completely damaged due to a fire which broke out during maintenance work. Two people are reported to be injured. Read more at https://t.co/UCddkzegDU pic.twitter.com/9UPeW2aBV3

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.