Odbijen predlog za prevremenu slobodu Kapetana Dragana

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen predlog za prevremenu slobodu Kapetana Dragana

Veće za uslovni otpust Županijskog suda u Varaždinu odbilo je predlog za prevremeni otpust Dragana Vasiljkovića, poznatijeg pod nadimkom Kapetan Dragan.

Kapetan Dragan osuđen je zbog ratnog zločina, mučenja i zlostavljanja zarobljenika u Kninu i napada na policijsku postaju u Glini 1991. godine, na kaznu od 13 godina i 6 meseci, a u trajanje kazne mu je uračunato vreme koje je proveo u ekstradicijskom pritvoru.

Na slobodu bi po isteku kazne trebalo da se nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 2020. godine.

Pravosudna priča Kapetana Dragana traje od 2006. godine, kada je prvi put uhapšen u Australiji. Većinu je vremena do izručenja Hrvatskoj 2015. godine proveo u australijskom pritvoru, a nakon što je te godine prebačen u splitski zatvor i nakon suđenja, nepravosnažno je proglašen krivim za ratne zločine protiv hrvatskih vojnika i civila.

Međutim, Vrhovni sud je tu kaznu smanjio na 13 i po godina zatvora. Visina kazne nije zadovoljila žrtve. U udruženju logoraša rekli su ranije da znaju da je uslovni otpust zakonit, ali se pitaju - gde je tu pravda za žrtve.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.