Odbacili optužbe i odgovorili: Nismo lagali. Trebalo je da budete svesni

Izvor: B92, 19.Sep.2021, 19:49

Odbacili optužbe i odgovorili: "Nismo lagali. Trebalo je da budete svesni"

Australija je branila svoju odluku da odustane od posla vrednog 37 milijardi američkih dolara, prema kojem je trebalo da kupi nuklearne podmornice od Francuske.

Premijer Australije Skot Morison je odbacio optužbe Pariza da je Australija lagala.

"Francuska je trebalo da bude svesna da je bilo moguće odustati od dogovora", rekao je Morison, prenosi Bi-Bi-Si.

Zvanična Francuska je rekla da je bezbednosni pakt AUKUS sa SAD i Velikom Britanijom doveo do "ozbiljne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krize" između saveznika.

Prema paktu AUKUS, Australija će dobiti tehnologiju kojom će moći sama da izgradi nuklearne podmornice, kako bi se odbranila od uticaja Kine u Južnom kineskom moru.

Partnerstvom je propao dogovor vredan 37 milijardi dolara, koji je Australija potpisala 2016. godine sa Francuskom, kako bi dobila 12 podmornica.

Francuska je nakon ovog čina povukla svoje ambasadore iz SAD i Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.