Izvor: B92, 28.Avg.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odavanje pošte Edvardu Kenediju

Boston -- Preko 20.000 ljudi odalo je poštu preminulom Edvardu Kenediju u bostonskoj Biblioteci i Muzeju Džona F. Kenedija, gde je izložen kovčeg s njegovim telom.

Amerikanci poštu Kenediju, koji je preminuo u utorak uveče nakon jednogodišnje borbe sa rakom mozga, odaju od juče. Broj ožalošćenih koji su želeli da iskažu svoje poštovanje čoveku koji ih je u Senatu predstavljao skoro pola veka bio je toliki da je radno vreme Biblioteke juče moralo da bude produženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do dva sata posle ponoći.

Sahrana Edvarda Kenedija, na kojoj se očekuje prisustvo svih još živih predsednika SAD, biće obavljena u subotu na Nacionalnom groblju Arlington, kod Vašingtona. Na istom groblju sahranjena su i njegova braća Džon, ubijen 1963. godine, i Robert Kenedi, ubijen tokom predsedničke kampanje 1968. godine.

Večeras će u Biblioteci biti održana privatna komemoracija kojoj će prisustvovati članovi porodice i najbliži prijatelji. Predviđeno je da potpredsednik SAD Džozef Bajden bude jedan od govornika.

Kako se očekuje, predsednik SAD Barak Obama govoriće na pogrebnoj misi koja će biti održana sutra u jednoj crkvi u Bostonu.

U grupi od 100 uglednih ličnosti koje će odati poslednju poštu senatoru Kenediju neposredno pre sahrane biće i 44 sadašnja i 10 bivših senatora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.