Od ebole umrle 932 osobe

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ebole umrle 932 osobe

Broj žrtava ebole u Zapadnoj Africi dostigao je 932 a sve ukupno je registrovano 1.711 slučajeva zaraze tim smrtonosnim virusom, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

U novi izveštaj je ubačeno 108 novih slučajeva i 45 smrtnih ishoda u Gvineji, Liberiji, Nigeriji i Sijera Leoneu od subote do ponedeljka.

Saudijsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je jutros preminuo Saudijac koji je testiran na virus ebole i bio je u kritičnom stanju na odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za izolaciju u bolnici u Džedi.

SZO počela je danas iza zatvorenih vrata dvodnevno hitno zasedanje povodom širenja ebole u zemljama zapadne Afrike, na kom će ta agencija UN odlučivati da li izbijanje tog virusnog oboljenja predstavlja "vanrednu situaciju u oblasti javnog zdravlja sa međunarodnim značajem".

Najveći broj žrtava bolesti, koja se prenosi kontaktom sa telesnim tečnostima obolelog, registrovan je u Gvineji, zatim u Sijera Leoneu i Liberiji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.