Od 1. aprila domaće meso u prodavnicama sa posebnom oznakom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 17:01

Od 1. aprila domaće meso u prodavnicama sa posebnom oznakom

Meso i proizvodi od mesa koji su poreklom iz Srbije od 1. aprila ove godine u prodajnim objektima biće obeleženi posebnom grafičkom oznakom, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi, obeležavanje domaćih proizvoda od mesa na ovaj način uvedeno je novim Pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane, čija primena počinje 1. aprila.

Uslov da bi neka mesna prerađevina bila označena novom oznakom "Poreklom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Srbije" jeste da je više od 50 odsto glavne sirovine poreklom iz Srbije.

Ta oznaka prikazuje se na vidljivom mestu neposredno pored izloženog mesa i proizvoda od mesa ili uz cenu i treba da bude najmanje iste veličine kao i veličina cene.

Na ovu meru Ministarstvo poljoprivrede se odlučilo da bi dalo dodatni podsticaj domaćoj proizvodnji mesa u skladu sa predlogom poljoprivrednika, a zahvaljujući ovoj meri kupci će imati jasan uvid o poreklu proizvoda koji kupuju, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se, osim toga, na ovaj način ukazati potrošačima gde mogu kupovati domaće proizvode i promovisati prednosti kvaliteta domaćih proizvoda.

Očekuje se da dugoročno ova mera pozitivno deluje na domaću proizvodnju, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo poljoprivrede Srbije: U trgovinama od 1. aprila posebna oznaka za domaće meso

Izvor: Danas, 09.Mar.2022

Meso i proizvodi od mesa, koji su poreklom iz Srbije, od 1. aprila 2022. godine u prodajnim objektima biće obeleženi posebnom grafičkom oznakom, navedeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva vodoprivrede Srbije.

Nastavak na Danas...

DOMAĆE MESO ĆE BITI POSEBNO OBELEŽENO Primena počinje od 01. aprila, a evo i gde će biti istaknuta oznaka

Izvor: Blic, 10.Mar.2022, 09:01

Meso i proizvodi od mesa koji su domaće proizvodnje biće od 1. aprila obeleženi posebnom oznakom u prodajnim objektima, izjavio je danas Tanjugu Goran Ðaković, savetnik ministra poljoprivrede Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.