Obustavljeno spasavanje u rudniku, nema nade za 26 rudara

Izvor: Studio B, 28.Feb.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeno spasavanje u rudniku, nema nade za 26 rudara

Spasavanje rudara zarobljenih nakon eksplozije u rudniku uglja Severnaja, u gradu Vorkuta na ruskom Arktiku obustavljeno je, a 26 rudara koji se vode kao nestali od pre tri dana nisu preživeli, saopšila je kompanija u čijem je vlasništvu rudnik.

"Prema proceni saveta stručnjaka, 26 ljudi koji su ostali zarobljeni u rudniku nemaju šanse da prežive. Operacija spasavanja je obustavljena", izjavila je portparol "Vorkutaugola" Tatjana Buškova za agenciju AFP.

Nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ranije je rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo da je u novoj eksploziji u tom rudniku, koja se dogodila jutros, poginulo najmanje šest ljudi.

"Prema najnovijim podacima, poginulo je šest ljudi. Petorica su bili pripadnici spasilačke jedinice ruskog Ministarstva za vanredne situacije, a jedna radnik rudnika", navelo je Ministarstvo.

U nesreći je povređeno pet ljudi, koji su svi izvučeni na površinu i pregledaju ih lekari rudnika Severnaja, stoji u saopštenju.

U četvrtak je u rudniku došlo do curenja metana, nakon čega su se na dubini od 780 metara dogodile dve eksplozije, a zatim i urušavanje rudnika i požar.

U tom trenutku se u rudniku nalazilo ukupno 111 ljudi, od kojih je 81 spaseno.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.