Obratio se portparol Hamasa: Ne plašimo se kopnenog napada, spremni smo VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 22:38

Obratio se portparol Hamasa: Ne plašimo se kopnenog napada, spremni smo VIDEO

U Gazi se trenutno nalazi između 200 i 250 zatvorenika, kaže vojni portparol Hamasa Abu Obeida.

On napominje da ne postoji konačan broj, zbog "bezbednosnih i praktičnih poteškoća", ali potvrđuje da je njih 200 u rukama Hamasa.

U televizijskoj izjavi, on kaže da oko 50 taoca drže druge "frakcije otpora i na drugim mestima".

Strani taoci su "naši gosti", kaže Abu Obeida, obećavajući da će ih zaštititi i da će ih pustiti kad god uslovi "na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terenu" to dozvole.

Abu Obeida kaže da ih pretnja izraelskom kopnenom operacijom u Gazi "ne plaši i da su spremni za to".

On takođe kaže da stanovnici Gaze neće napustiti pojas i da bi njihovo raseljavanje naškodilo nacionalnoj bezbednosti Egipta i predstavljalo opasnost za Jordan, što implicira da bi masovni egzodus Palestinaca u susednu zemlju mogao da bude presedan za Zapadnu obalu.

On hvali libansku grupu Hezbolah što je "preduzela korake" protiv Izraela, napominjući da je Hamasu potrebna veća podrška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.