Izvor: B92, 11.Dec.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obračuni kriminalaca i policije

Meksiko Siti -- U seriji sukoba između pripadnika narko-kartela i policije za zapadu Meksiku za tri dana je poginulo šest policajaca i pet civila, a ranjena su 23 policajca.

Portparol združenih policijskih i vojnih snaga, koje se učestvovale u operacijama u meksičkoj državi Mičoakan, izjavio je da je do oružanih sukoba došlo u nekoliko gradova i da su oni trajali od srede do danas. On je naveo da je od 23 ranjenih policajaca njih 16 hospitalizovano. Policija traga za još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trojicom kolega za koje se veruje da su oteti.

Mičoakan je jedna od meksičkih država za koje se smatra da je glavno uporište narko-kartela "La familija".

Predsednik Meksika Felipe Kalderon pokrenuo je 2006. Godine rat protiv kriminala upravo u toj državi. Kalderon, koji i sam potiče iz Mičoakana, poslao je tada više hiljada policajaca u tu državu u pokušaju da iskoreni organizovani kriminal.

U obračunu kriminalnih grupa i policije u Meksiku je samo za poslednje tri godine poginulo 14.000 ljudi. Borba protiv kriminala je jedan od glavnih izazova za predsednika Kalderona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U obračunima kriminalaca i policije poginulo 11 ljudi

Izvor: NaDlanu.com, 12.Dec.2009, 10:30

MEKSIKO, 12. decembra 2009. (Beta-AP) - U seriji sukoba između pripadnika narko-kartela i policije za zapadu Meksiku za tri dana je poginulo šest policajaca i pet civila, a ranjena su 23 policajca. Portparol združenih policijskih i vojnih snaga, koje se učestvovale u operacijama u meksičkoj državi...

Nastavak na NaDlanu.com...

U Meksiku u obračunima kriminalaca i policije poginulo 11 ljudi

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Dec.2009

U seriji sukoba između pripadnika narko-kartela i policije za zapadu Meksiku za tri dana je poginulo šest policajaca i pet civila, a ranjena su 23 policajca. Portparol združenih policijskih i vojnih snaga, koje se učestvovale u operacijama u meksičkoj državi Mičoakan, izjavio

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.