Obolelom od karcinoma Monsanto treba da plati 290 miliona dolara

Izvor: RTS, 11.Avg.2018, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obolelom od karcinoma "Monsanto" treba da plati 290 miliona dolara

Sud u San Francisku naložio je kompaniji "Monsanto" koja se bavi biotehnologijom da plati skoro 290 miliona dolara odštete Divejnu Džonsonu, obolelom od karcinoma, jer ga nije obavestila o rizicima od upotrebe herbicida "raundapa".
Prema odluci sudske porote, "Monsanto" je delovao "zlonamerno" a ovaj herbicid znatno doprineo Džonsonovoj bolesti.

"Ovaj problem je veći od mene. Nadam se da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobiti odgovarajuću pažnju", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi AP.
Džonson (46) je u tužbi tražio više od 400 miliona dolara smatrajući da su proizvodi ove kompanije doveli do njegovog karcinoma i da je "Monsanto" svesno prikrivao njihovu opasnost.
Kompanija je najavila žalbu na ovu presudu.
Džonsonova tužba prva je od više hiljada takvih koje su podnete federalnim ili državnim sudovima, a u kojima se tvrdi da herbicid "raundap" izaziva kancer, što "Monsanto" negira.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Monsanto da plati 289 miliona $ obolelom od raka!

Izvor: Mondo, 11.Avg.2018

Sud u San Francisku presudio je da najveći svetski proizvođač genetski modifikovanog semena Monsanto mora da plati 289 miliona dolara odštete muškarcu obolelom od raka...Foto: YouTube/printscreen/CBS Los Angeles..Divejn Džonson, oboleo je od karcinoma, a glavni osumnjičeni za njegovu bolest je...

Nastavak na Mondo...

Vrtlaru oboljelom od karcinoma Monsanto mora platiti 289 milijuna dolara odštete

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2018

SAN FRANCISCO - Sud u San Franciscu presudio je u petak da Monsanto mora platiti gotovo 290 milijuna dolara odštete jer nije Dewaynea Johnsona, oboljelog od karcinoma, obavijestio o opasnosti svojeg herbicida Roundupa, čime je američki vrtlar pobijedio agrokemijsku tvrtku u povijesnom suđenju...Porotnici...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Sud: Monsanto mora da plati 289 miliona dolara odštete obolelom od karcinoma

Izvor: Beta, 11.Avg.2018

Sud u San Francisku presudio je da kompanija Monsanto mora da plati 289 miliona dolara odštete bivšem školskom domaru obolelom od karcinoma pošto ga nije upozorila na rizik upotrebe njenog herbicida.Sud je zaključio da je herbicid "raundap" doprineo bolesti Divejna Džonsona (46) i da je Monsanto...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.