Obnovljeni redovni letovi između SAD i Kube

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljeni redovni letovi između SAD i Kube

Na prvu godišnjicu odluke o normalizaciji odnosa SAD i Kube dogovoreno je obnavljanje redovnih komercijalnih letova između dve zemlje, saopštio je američki Stejt department, a preneo Rojters.
Stejt department navodi da će ovaj aranžman omogućiti nastavak čarter-letova, kao i uspostavljanje redovnih letova, što će da olakša rast broja odobrenih letova, poboljša izbor za putnike i promoviše međuljudske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veze između dve države.
Dogovor, koji je rezultat višemesečnih pregovora, treba da omogući američkim avio-kompanijama da prodaju avio-karte za Kubu direktno sa sopstvenih veb sajtova, navodi Rojters.
Redovni komercijalni letovi između SAD i Kube su decenijama bili ukinuti zbog animoziteta između nekadašnjih neprijatelja iz Hladnog rata. 
Američki predsednik Barak Obama je, ranije ove godine, ublažio trgovinske restrikcije Kubi, što je dovelo do ogromnog priliva američkih građana na to karipsko ostrvo. Naime, od januara do novembra ove godine, njihov broj je skočio za 71 odsto, i iznosi 138.120 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.