Objavljeni zvanični rezultati! Građani, ipak, žele da plaćaju pretplatu!

Izvor: BKTV News, 04.Mar.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni zvanični rezultati! Građani, ipak, žele da plaćaju pretplatu!

Oni koji se zalažu za pretplatu, insistiraju na tome da država mora da naplaćuje više.

Zvanični rezultati referenduma u Švajcarskoj na kojem se glasalo o ukidanju TV pretplate u toj zemlji pokazuju da je većina glasala protiv ukidanja pretplate.

Kako prenosi AP pozivajući se na izveštaj državne televizije RTS, građani su danas odbacili inicijativu "No Billag" (bilag u Švajcarskoj znači pretplata) koju su izneli desničarski populisti.

Šef javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << servisa ZDF Tomas Belut pozdravio je ovaj ishod referenduma navodeći da su "Švajcarci poslali jasan znak i razjasnili koliko su javni emiteri važni za pluralistička društva".

Ovakav rezultat na referendumu obavezaće građane da nastave sa plaćanjem TV pretplate koja iznosi 450 franaka (390 evra) na godišnjem nivou.

Referendum o ukidanju pretplate sponzorisali su zagovornici slobodnog tržišta i ostali kritičari, koji navode da građani ne bi trebalo da plaćaju državne programe ako ih gledaju ili slušaju, preneo je AP.

Ova pretplata sledeće godine će biti smanjena na 365 franaka (oko 316 evra), ali se referendum zasniva na principijelnom pitanju da li uopšte građani treba da plaćaju, a ne na konkretnoj sumi novca koju treba izdvojiti, navodi agencija.

Oni koji se zalažu za pretplatu, insistiraju na tome da Švajcarska mora da naplaćuje više zato što ta država ima visok životni standard i četiri nacionalna jezika.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.