Objavljena fotografija američkog nosača aviona okruženog kineskim brodovima

Izvor: Vostok.rs, 29.Sep.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena fotografija američkog nosača aviona okruženog kineskim brodovima

Izdanje "Sohu" je objavilo satelitske snimke američkog nosača aviona "Ronalda Reagana" u Južnom kineskom moru, koji je okružen s pet kineskih ratnih brodova. Portparol Ministarstva nacionalne odbrane Kine, komentarišući ove kadrove, primetio je da je nosač aviona poslao Vašington da demonstrira silu i ojača militarizaciju Južnog kineskog mora.
"Kineska vojska će ispuniti svoje dužnosti i zadatke i čvrsto braniti nacionalni suverenitet i bezbednost", rekao je Ren Gocijan, prenose RIA Novosti. Peking decenijama ima nesuglasice sa više zemalja azijsko-pacifičke regije oko teritorijalne pripadnosti brojnih ostrva u Južnom kineskom moru, na čijim šelfovima su otkrivene značajne rezerve ugljovodonika. Prvenstveno se radi o arhipelagu Siša, Nanša i Huangian. Vijetnam, Bruneji, Malezija i Filipini su u jednoj ili drugoj meri uključeni u ovu debatu. SAD nisu strane u sporu, ali ne priznaju tvrdnje Kine i insistiraju na svojom "slobodnom pravu" plovidbe u regionu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

USIJANJE U JUŽNOM KINESKOM MORU: Pet kineskih ratnih brodova opkolilo američki nosač aviona! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019

Kineski portal "Sohu" objavio je satelitske snimke američkog nosača aviona "Ronald Regan" u Južnom kineskom moru, okruženog sa pet kineskih vojnih brodova...Portparol Ministarstva nacionalne odbrane Kine Žen Guoćang je, komentarišući ove snimke, naveo da je Vašington poslao nosač aviona da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.