Obesila se jer su joj se rugali što je Hrvatica

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2010, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obesila se jer su joj se rugali što je Hrvatica

Šesnaestogodišnja Slađana Vidović išla je u srednju školu u američkoj saveznoj državi Ohajo. Devojka je pala u depresiju zbog zlostavljanja školskih kolega, koji su je ismejavali zbog njenog hrvatskog porekla i naglaska kojim je pričala.

Hrvatska porodica, koja živi u SAD-u, sada tuži srednju školu “Mentor“, koja se nalazi oko 20 kilometara severoistočno od Klivlenda. Dragan i Celija Vidović uvereni su da u školi nisu ništa preduzeli kako bi sprečili zlostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nad njihovom ćerkom Slađanom, koja se u 16. godini obesila u junu 2008.

U tužbi koju su Vidovići podigli u petak 20. avgusta, na saveznom sudu u Klivlendu optužuju odgovorne da su ignorisali nemilosrdno zlostavljanje njihove Slađane.

Advokat porodice Vidović Kenet Majers rekao je da su devojku drugi učenici zadirkivali zbog njenog porekla i naglaska kojim je pričala, pa je višemesečno nasilje nad Slađanom završilo samoubistvom.

Slađana je bila pala u depresiju i obesila se skokom kroz prozor svoje spavaće sobe. Ona je zavezala konopac za krevet i sebi oko vrata, pa se bacila kroz prozor.

Prema pisanju američkih medija, Slađana Vidović je peta učenica srednje škole "Mentor" koja je zbog maltretiranja počinila samoubistvo. Godinu dana pre nje, 2007, sebi je život oduzeo Erik Mohat, koga su učenici škole zadirkivali i rugali mu se da je "peder".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.