Javno obešen jer je silovao devojčicu

Izvor: Blic, 15.Jun.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno obešen jer je silovao devojčicu

Iranac koji je optužen za silovanje osmogodišnje djevojčice obješen je javno u gradu na jugu Irana, objavila je danas na internet sajtu državna televizija.

Televizijska stanica nije otkrila identitet obješenog, niti druge detalje.

Ovim vješanje od početka godine u Iranu je izvršeno 155 egzekucija, javlja agencija Frans-pres, pozivajući se na informacije prikupljene iz lokalnih medija.

Prošle godini zabilježeno je 179 vješanja, dok međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč navodi da je bilo 388 egzekucija, a prema "Amnesti internešnelu" 252.

Islamska Republika Iran smatra da su smrtne kazne od suštinskog značaja za održavanje reda i zakona koji se primjenjuju poslije iscrpnog sudskog postupka.

Iran je, sa Kinom, Saudijskom Arabijom i SAD među državama u kojima se izvrši najveći broj egzekucija u svijetu.

U ovoj zemlji najstroža kazna izriče se za ubistvo, oružanu pljačku, trgovinu drogom, silovanje i preljubu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iranac javno obešen

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2011

Iranac koji je optužen za silovanje osmogodišnje devojčice obešen je javno u gradu na jugu Irana, objavila je danas na internet sajtu državna televizija. Ovim vešanjem od početka godine u Iranu je izvršeno 155 egzekucija, javlja agencija Frans-pres, pozivajući se na informacije prikupljene...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Javno obješen jer je silovao djevojčicu

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2011

TEHERAN - Iranac koji je optužen za silovanje osmogodišnje djevojčice obješen je javno u gradu na jugu Irana, objavila je danas na internet sajtu državna televizija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.