Obama i Romni izjednačeni u četiri odlučujuće države

Izvor: Press, 04.Nov.2012, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Romni izjednačeni u četiri odlučujuće države

Američki predsednik Barak Obama i republikanac Mit Romni takoreći su izjednačeni u državama Ohajo, Florida, Virdžinija i Kolorado, koje bi mogle odlučiti o izboru predsednika SAD, pokazuje najnovije istraživanje Rojtersa i Ipsosa.

Prema rezultatima ankete koja je danas objavljena, na nacionalnom nivou je slična situacija, pa bi tako sada za Obamu glasalo 47 odsto birača, a za bivšeg guvernera Masačusetsa >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 46 odsto.

Kada se pogledaju tzv. sving države, Obama vodi za procenat u možda najvažnijoj državi Ohaju (46 prema 45 odsto), među biračima koji su rekli da će verovatno izaći na izbore.

Situacija je napeta i na Floridi, gde oba predsednička kandidata imaju po 47 odsto glasova, dok u Virdžiniji Obama vodi sa tri odsto (48 prema 45 odsto).

Izborne šanse u Koloradu su bolje za Romnija, i on u ovom trenutku vodi u toj državi sa 47 prema 45 odsto u odnosu na sadašnjeg stanara Bele kuće.

"Stvarno je rezultat na ivici", kaže analitičarka Ipsosa Džulija Klark, dodajući da Obama, ipak, ima nešto bolje šanse da dođe do neophodnih 270 elektorskih glasova.

Ona je istakla da, uz ovako izjednačene rezultate u važnim državama, niko u ovom trenutku sa sigurnošću ne može da kaže da će Obama sigurno pobediti.

Istraživanje Rojtersa i Ipsosa sadrži moguću statističku grešku od plus/minus 3,4 odsto.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još dva dana: Obama ispred Romnija

Izvor: Kurir, 04.Nov.2012

Američki predsednik, kandidat demokrata za novi mandat u Beloj kući, ima 50 odsto podrške birača i 201 elektorski glas, a republikanac 47 odsto glasova građana i 191 glas delegate..VAŠINGTON - Gusto!..Predsednik SAD i kandidat demokrata za još jedan mandat u Beloj kući Barak Obama ima prednost...

Nastavak na Kurir...

Obama i Romni izjednačeni

Izvor: B92, 04.Nov.2012

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama i republikanac Mit Romni skoro su izjednačeni u državama Ohajo, Florida, Virdžinija i Kolorado, pokazuje najnovije istraživanje...Prema rezultatima ankete koje su sprovele Rojters i Ipsos na nacionalnom nivou je slična situacija, pa bi tako sada za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.