Obama traži korake ka ukidanju sankcija Iranu

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama traži korake ka ukidanju sankcija Iranu

Predsednik SAD Barak Obama zatražio je danas od svoje administracije da učini korake ka ukidanju sankcija Iranu, u skladu s nuklearnim sporazumom postignutim ozmeđu svetskih sila i Teherana u julu. Obamin zahtev usledio je 90 dana pošto je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odobrio sporazum, zvanično poznat kao Udruženi sveobuhvatni plan akcije (JCPOA), preneo je AFP. "Nalažem vam da preduzmete sve potrebne dodatne mere i obezbedite brzo i efektno ispunjavanje obaveza SAD sadržanih u JCPOA, u skladu s američkim zakonima", poručio je Obama.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Obama traži ukidanje sankcija Iranu

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2015

Predsednik SAD Barak Obama zatražio je od svoje administracije da učini korake ka ukidanju sankcija Iranu, u skladu s nuklearnim sporazumom postignutim između svetskih sila i Teherana u julu...Obamin zahtev usledio je 90 dana pošto je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odobrio sporazum, zvanično...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.