Obama i Mekejn dnevno trošili tri miliona dolara

Izvor: Blic, 21.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Mekejn dnevno trošili tri miliona dolara

Američki predsednički kandidati Džon Mekejn i Barak Obama trošili su ukupno više od tri miliona dolara dnevno na predizbornu kampanju tokom avgusta, saznaje "Vašington post".

Kako piše ovaj dnevnik, pozivajući se najnoviji izveštaj Savezne izborne komisije, dvojica kandidata za predsednika SAD su, takođe, u istom periodu primali zajedno oko 3,6 miliona dolara dnevno , prenela je DPA.

Kandidat Demokratske stranke, senator iz Iliniosa, Barak Obama najviše je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "zaradio", pošto je u avgustu skupio 65, a potrošio 53 miliona dolara. Kandidat Republikanske partije, senator iz Arizone, Džon Mekejn skupio je 47, a potrošio 41 milion dolara. Oko polovine novca otišlo je na televizijske spotove, koji su postajali negativniji i kritičniji kako je mesec odmicao.

Ironija je da su oba kandidata profitirala pošto je 29. avgusta objavljeno da će guvernerka Aljaske Sara Pejlin biti kandidat republikanca za potpredsednika, navela je nemačka novinska agencija DPA. Tri dana posle kandidature Pejlinove , senator Mekejn je skupio devet miliona dolara. Obama samo 24 časa posle izbora rivalskog kandidata za potpredsednika SAD skupio oko 10 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekejn i Obama trošili milione dolara dnevno

Izvor: Mondo, 21.Sep.2008

Američki predsednički kandidati Džon Mekejn i Barak Obama su trošili ukupno više od tri miliona dolara dnevno na predizbornu kampanju tokom avgusta, izvestio je u nedelju 'Vašington post'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.