Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2016, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Dilma Rusef razgovarali o borbi protiv virusa Zika

Američki predsednik Barak Obama i predsednica Brazila Dilma Rusef složili su se da je u borbi protiv virusa Zika neophodna saradnja u pogledu razmene znanja i naučnog istraživanja.

Dvoje lidera su u razgovoru istakli da je značajno i ubrzati rad na razvoju vakcine i drugih tehnologija radi kontrole virusa, saopštila je Bela kuća, prenosi Rojters.

Brazil gubi bitku protiv širenja virusa zike, izajvila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je juče predsednica Brazila Dilma Rusef i pozvala na iskorenjivanje komaraca u zemlji.

"Nemamo još vakcinu za ziku. Jedino što možemo da uradimo jeste da se borimo protiv komaraca", izjavila je ona novinarima tokom posete komandnom centru za borbu protiv zike, preneo je Rojters.

Ona je pozvala Brazilce da uklone stajaću vodu u barama i otvorenim rezervoarima gde se legu insekti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.