Obama: Bregzit dugoročno izaziva zabrinutost za globalni rast

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2016, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Bregzit dugoročno izaziva zabrinutost za globalni rast

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da izlazak Velike Britanije iz Evropske unije dugoročno gledano izaziva zabrinutost za rast svetske ekonomije.

Obama je u Otavi, gde učestvuje na samitu lidera Severne Amerike, rekao u sredu da će Bregzit "zamrznuti mogućnosti investiranja u Velikoj Britaniji i celoj Evropi", preneo je Bi-Bi-Si.

Pripreme centralnih banaka i ministara finansija, prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rečima, ukazuju da će "globalna ekonomija kratkoročno biti stabilna", ali je izrazio zabrinutost za dugoročne izglede.

"Mislim da postoje neke istinske dugoročne zabrinutosti za globalni rast ako se sprovede Bregzit i ako to zmrzne mogućnosti investicija u Velikoj Britaniji i Evropi. U vreme kada su stope svetskog rasta već slabe, to ne pomaže", rekao je Obama.

Pozivajući britanskog premijera i lidere EU da obezbede uredan proces za izlazak Britanije, Obama je rekao da će to biti težak i izazovan proces, ali da "nije potrebno da bude paničan proces".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obama: Bregzit zamrzava investiranje u Britaniji i Evropi

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2016

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da izlazak Velike Britanije iz Evropske unije dugoročno gledano izaziva zabrinutost za rast svetske ekonomije...Obama je u Otavi, gde učestvuje na samitu lidera Severne Amerike, rekao u sredu da će Bregzit "zamrznuti mogućnosti investiranja u Velikoj Britaniji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.