OVAKO će Amerikanci uništavati letelice: Mornarica testirala lasersko oružje  (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 23.Maj.2020, 12:30

OVAKO će Amerikanci uništavati letelice: Mornarica testirala lasersko oružje (VIDEO)

Na video snimcima i fgotografijama koje je objavila američka mornarica, vidi se kako američki ratni, amfibijski transporter USS Portland laserskim topom uništava bespilotnu letelicu iznad Pacifika Na video snimcima i fgotografijama koje je objavila američka mornarica, vidi se kako američki ratni, amfibijski transporter USS Portland laserskim topom uništava bespilotnu letelicu iznad Pacifika, izvestio je danas CNN, pozivajući se na saopštenje američke Pacifičke flote. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Američka mornarica nije saopštila kolike je snage novi laserski oružani sistem (LSWD), kao ni tačnu lokaciju testiranja, ali se zna da je bojeva proba izvršena u Tihom okeanu 16. maja.Američki institut za strateške studije navodi u jednom izveštaju iz 2018. godine da se očekuje da novi laserski top ima snagu od 150 kW.Kapetan USS Portlanda, Keri Sanders, ocenio je da sa ovim novim naprednim naoružanjem "američka mornarica redefiniše ratovanje na otvorenom moru".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"NA METU REAGUJE BRZINOM SVETLOSTI" Amerika testirala novo oružje - neprijateljima se NE PIŠE DOBRO (VIDEO)

Izvor: Blic, 24.Maj.2020, 07:24

Ratni brod američke mornarice uspešno je testirao novo lasersko oružje koje može da uništi avion usred leta, saopštila je Pacifička flota u petak, preneo je CNN.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.