OTKRIVENA JOŠ JEDNA ŽRTVA BELGIJSKOG BOMBAŠA

Izvor: Kurir, 14.Dec.2011, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVENA JOŠ JEDNA ŽRTVA BELGIJSKOG BOMBAŠA

BRISEL - Belgijska policija je pronašla telo žene koju je u svom domu ubio Nordin Amrani, pre nego što je u centru Liježa, pucajući i bacajući bombe na prolaznike, u utorak ubio tri, a ranio 125 osoba.

Broj žrtava je time porastao na pet osoba pošto je u utorak uveče i 17-mesečna beba podlegla povredama, a još nekoliko povređenih ljudi se nalazi u teškom stanju.

Amrani je u utorak oko podneva na Trgu Sen Lamber, prepunom ljudi, sa krova jedne pekare bacio tri bombe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a zatim otvorio vatru da bi na kraju pucao sebi u glavu.

Pretragom Amranijeve kuće, policija je u skrovitom delu kuće koju je napadač koristio za uzgajanje marihuane, otkrila telo 45-godišnje žene koja je bila čistačica kod Amranijevih suseda.

Policija veruje da je Amrani (33) pozvao ženu kod sebe pod izgovorom da joj nudi posao, a zatim je napao, preneo je AFP.

Amrani je od ranije poznat policiji, osuđivan je za nelegalno posedovanje oružja i narkotika, kao i za posedovanje ukradene robe i druga krivična dela, a juče je trebalo da se pojavi na jednom saslušanju.

Još nije jasno šta je mogao da bude motiv ovog stravičnog napada, a očekuje se da će tužilaštvo izaći sa više informacija.

Zvaničnici tvrde da ni u jednom trenutku ni tokom jednog procesa koji je protiv njega vođen nije bilo ni najmanje naznake da je neuravnotežen.

Amrani je pre manje od godinu dana pušten na uslovnu slobodu pošto je izdržao manje od polovine izrečene kazne.

Prema pojedinim izveštajima, Amrani je zapravo pokušao da oslobodi jednog osumnjičenog iz sudnice, koja se nalazi na trgu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.