OMV i MOL ulaze u projekat Nabuko

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OMV i MOL ulaze u projekat Nabuko

DUBAJ - Austrijska naftna kompanija OMV i mađarski MOL učestvovaće u projektu izgradnje novog gasovoda Nabuko kojim će se dopremati gas iz Iraka, čime će se smanjiti zavisnost Evrope od ruskog gasa.

OMV i MOL najavili su da će učestvovati u projektu vrednom osam milijardi dolara. Plan je da dve kompanije učestvuju u vađenju prirodnog gasa u Kor Moru i Čemčemal poljima u oblasti Kurdistan, na severu Iraka.

Svaka od te dve kompanije učestvovaće sa po 10 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u projektu Nabuko, u kojem će takođe učestvovati i dve kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

OMV je najavio da će uložiti 350 miliona dolara u projekat, dok će dve kompanije iz UAE kupiti po tri odsto MOL-a u zamenu za udeo mađarske kompanije u projektu.

Gasovodom Nabuko, koji će imati oko 3.300 kilometara, povezala bi se Turska sa centralnom i zapadnom Evropom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.