OKRUTNA ŠERIJATSKA PRAVILA: Žene spavaju sa strancima da bi sačuvale brak

Izvor: Press, 06.Apr.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKRUTNA ŠERIJATSKA PRAVILA: Žene spavaju sa strancima da bi sačuvale brak

Najnovije istraživanje Bi-Bi-Sija je ustanovilo da su sve brojniji onlajn servisi koji naplaćuju po nekoliko hiljada funti razvedenim ženama muslimanske veroispovesti koje žele da se vrate muževima.
foto: blic.rs
Žene putem sajta pronalaze partnera, udaju se za potpunog stranca i s njim imaju seksualni odnos. Nakon toga se razvode i vraćaju prvom mužu.
Ovaj način je jedini da se ostvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << takvo pravo zbog vrlo strogih šerijatskih pravila koje definišu bračnu zajednicu.
Ukoliko muškarac ženi tri puta za redom izgovori reč "razvod", to zapravo znači kraj za njihovu bračnu zajednicu. Takva su pravila u muslimanskom svetu i gotovo nikad se ne krše.
Nevolje nastaju kada bivši supružnici požele da ponovo budu zajedno. Tu su brojne agencije pronašle svoju šansu, a usluge koje pružaju papreno naplaćuju.
Ova usluga je poznata kao "halala" i podrazumeva udaju žene za drugog muškarca, da bi nakon razvoda s istim mogla ponovo da se uda za prvog muža.
Islamsko savetovalište u Londonu strogo osuđuje ovu praksu, tvrdeći da je ona sramota i da se agencije služe manipulacijom očajnih ljudi ne bi li im izmamile novac, piše Bi-Bi-Si.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.